Radio Calypso

Current track

Title

Artist


Radio Moonlight

Toen Jacob een jaar of 3 was, zat Jacob in z’n kinderstoel naar piratenmuziek te luisteren. Z’n moeder had geen kind aan hem, want hij kon hier uren naar luisteren zonder een kick te geven. De rest van z’n jeugd luisterde hij veel piraten en op tienjarige leeftijd kreeg hij z’n eigen kleine zendertje van een paar milliwatt.

Een paar jaar later werd de apparatuur uitgebreid en Jacob pakte een groot deel van de provincie met z’n 100 watt zender. Hij draaide vaak op zondagmorgen en mocht graag rapporten met collega piraten. Toen hij 15 was, heeft hij dhr. Müller voor het eerst ontmoet. Het spul werd in beslag genomen en er volgde een boete van 550 gulden. Z’n ouders vonden het wel mooi geweest. Toch probeerde Jacob het stiekem een jaar later weer met zo’n 30 watt. De zender stond nog maar 2 uur aan, toen z’n vader Bé Müller voor de deur zag staan, vergezeld door 4 agenten. Z’n vader riep onder aan de trap, dat z’n zoon boven zat en dat ze alles maar mee moesten nemen. De zender en verboden 27 mc bak werden meegenomen en er volgde een boete van 1150 gulden.

Later heeft Jacob nog eens een boete gehad voor illegaal uitzenden, toen hij op zichzelf woonde. Later heeft hij nog een paar jaar met Edwin, Radio Valencia gedraaid. Tegenwoordig draait hij z’n muziek bij ons internetstation. Verder is Jacob al sinds z’n 15de actief in de muziek en heeft met vele muzikanten samen opgetreden.